Македонија е во демографска рецесија, се намалува бројката на работоспособното население, а се зголемува бројката на прензионери.

 

Ова се дел од поентите што беа посочени на денешната дебата „Состојби и преспективи на реформираниот пензиски систем“ посветена токму на идните пензионери.

Повеќе од изјавите од дебатата.

Извор: 24 Вести