По повод Меѓународниот ден на жената – 8 Март, денеска градоначалникот на општина Карпош Стевчо Јакимовски организираше ручек за сите стари и осамени лица од оваа локална самоуправа.

– Ова е традиционален настан кој го организира општината Карпош секоја година. На овој ден сакаме да се посветиме на сите стари и осамени лица. Со овој свечен ручек, со роза, со честитка изработена од најмладите жители на општината и со влезници за утрешниот концерт на „Легенди“, ние како локална власт сакаме да ви го честитаме утрешниот празник, изјави Јакимовски.

Извор: Прес24